opvoeden & opgroeien
Jongvolwassene

Jongvolwassene

Een jongere boven de 18 jaar wordt steeds volwassener.  Dat betekent ook dat deze zich steeds meer ontwikkelt, zowel lichamelijk als sociaal. Als ouder laat je je kind je je kind steeds meer los. Maar waar kan een jongvolwassene steun vinden? En wat als er sprake is van ongewenst gedrag, zoals stelen, gokken of agressie? Of van ongezonde leefgewoonten? En hoe gaat het met het kiezen van een vervolgopleiding, op zichzelf wonen en/of gaan werken.

Op de website JouwGGD.nl vinden jongeren en jongvolwassenen betrouwbare informatie over allerlei onderwerpen, zoals gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol, roken, drugs en media. Ook kunnen zij er via de chat in contact komen met professionals als jeugdverpleegkundigen.

Zelf kun je eens kijken bij het onderwerp ouderschap.

Forum voor jongeren

Jongeren horen ook graag hoe leeftijdsgenoten ergens over denken. Heb jij een jongvolwassene in huis? Wijs hem of haar dan eens op het forum Hoezitdat.info. Je kind kan hier in een veilige omgeving met andere jongeren in gesprek over dat wat hen bezighoudt.

Jongeren delen er ervaringen en geven hun mening over onderwerpen als vrienden & relaties, de thuissituatie, seksualiteit, ergens mee zitten, vrije tijd, school, werk, geld, goed of fout, verslaving, gezondheid of gewoon anders zijn.

Berichten zijn alleen zichtbaar op het forum als ze aan de spelregels voldoen. Er is een check voordat een bericht online komt. Schelden, ranzige taal, (seks)dates, ruzie maken, discrimineren en onnodige uitgebreide beschrijvingen van seksuele handelingen mag bijvoorbeeld niet. Het is op het forum ook niet mogelijk voor je kind om persoonlijke gegevens te delen of af te spreken met onbekenden.

Tussen de berichten door krijgen jongeren betrouwbare websites te zien waar ze meer informatie kunnen vinden. Ook vinden jongeren op de forumwebsite hulp en cursussen in de buurt en kunnen zij hun vraag stellen aan een professional via de chat.

Uitgelicht

Bekijk ook