De Cadeaukast Zuidplas

1 op de 9 kinderen leeft in Nederland onder de armoedegrens. Het is daarom niet altijd vanzelfsprekend dat er voor ieder kind een feest is op zijn/haar verjaardag.

 

Thuis is er geen geld voor een kinderfeestje of op school kan er niet getrakteerd worden. Soms wordt een kind daarom niet zelf meer uitgenodigd voor een ander kinderfeestje.

 

Cadeaukast Zuidplas

CJG Zuidplas helpt ouders en hun kinderen tussen de 1 - 12 jaar. Het CJG organiseert in samenwerking met lokale partners een Cadeaukast. Een gezin ontvangt bijvoorbeeld een feestkist met een traktatie, ballonnen, slingers, een verjaardagstaart en natuurlijk een mooi cadeau. Ouders mogen dit zelf komen uitkiezen. 

 

Daarnaast kan er ook een verjaardagsfeestje georganiseerd worden voor kinderen van 5 tot 12 jaar. De jarige ontvangt een cadeaubon. Met deze bon kan je kind samen met 5 vriendjes of vriendinnetjes een activiteit doen. Ook kan de jarige gebruik maken van een verkleedkist. 

Aanmelden

Via jeugdgezondheidszorg 0-12 jaar, het Opvoedbureau, Sociaal team Zuidplas, of Vluchtelingenwerk Zuidplas. Na aanmelden ontvang je een cadeaubon. Met deze cadeaubon kun je een afspraak maken in het CJG in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Meer informatie

Neem contact op met Desiree Schakel, email dschakel@ggdhm.nl of bel met 0883084123. Ideeën, vragen en opmerkingen zijn welkom!

Ieder kind verdient een feestje! 

Lees het dankbare verhaal van een gezin uit de gemeente Zuidplas.

Sponsoring

  • Sponsor een kinderverjaardagsfeestje door bijvoorbeeld een workshop, een sportieve of een creatieve activiteit aan te bieden. 
  • Maak een geldbedrag over op IBAN rekening: NL94 RABO 0345220102 t.a.v. Stichting Jongerenwerk Zuidplas o.v.v. de Cadeaukast CJG. (Welzijn Zuidplas is erkend als ANBI stichting, wat betekent dat iedereen belastingvrij geld kan doneren.)
  • Vul de feestkist aan. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld traktaties, feestelijke materialen of speelgoed doneren. Hoe meer spullen hoe meer kinderen er geholpen kunnen worden.

Filmpje Cadeaukast Zuidplas

 

Bel: 088 - 254 23 84

Locaties

CJG Moerkapelle

Basisschool De Rehoboth

Raadhuisstraat 38

2751 AV Moerkapelle

 

CJG Moordrecht 'De Kraal'

Prinses Beatrixstraat 15a

2841 VS Moordrecht

 

CJG Nieuwerkerk a/d IJssel

Raadhuisplein 35

2914 KM Nieuwerkerk aan den IJssel

 

CJG Zevenhuizen

Dorpstraat 75

2761 AA Zevenhuizen

 

Sociaal Team Zuidplas