opvoeden & opgroeien
Peuter | Vakantie en vrije tijd

Op vakantie

Voor de meeste mensen is het heerlijk om na een drukke periode lekker op vakantie te gaan met het hele gezin. Je kunt samen allerlei leuke activiteiten ondernemen, zoals zwemmen in de zee, plezier beleven in een pretpark, varen in een bootje, kamperen op de Veluwe of druipsteengrotten bezoeken in Frankrijk.

Je vakantie begint eigenlijk al thuis met de planning en de voorpret. Je kunt je (oudere) peuter betrekken bij wat jullie gaan doen.

Een goede voorbereiding voor een geslaagde vakantie

Voordat je vertrekt, is er natuurlijk een goede voorbereiding nodig. Wat neem je allemaal mee? Heb je de juiste zonnebrandcrème? Is je paspoort nog geldig? Als je naar het buitenland gaat, moeten je kinderen een eigen paspoort hebben. Denk ook aan een goede reisverzekering en vraag bij de juiste instanties of er nog inentingen nodig zijn. Maak ook van tevoren een lijstje van spullen die je voor je kind nodig hebt.

Filmpje: op vakantie

Ga jij binnenkort (voor het eerst) op reis met de kinderen? Het filmpje Op vakantie geeft je tips die je helpen bij de voorbereidingen.

Vond je dit een leuk filmpje? Kijk dan ook eens op Groterworden.nl. Daar staan meer filmpjes over heel veel verschillende onderwerpen en leeftijdscategorieën.

Uitgelicht