Centrum voor Jeugd en Gezin
Thema's | Thema extra's bij laag inkomen

Podcastserie over het Kindpakket

Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 maart 2021 is de landelijke Week van het Geld. Het thema dit jaar is 'Goed omgaan met geld is goud waard'. In de gemeente Zuidplas wordt er aandacht aan besteed via een bijzondere Podcast-serie over het Kindpakket.

Eén van de podcasts is met Alaa, een 13-jarige scholiere uit Zuidplas. Via het Kindpakket krijgt zij financiële steun. Hierdoor heeft zij haar zwemdiploma gehaald, heeft ze een laptop op school en zit ze nu op kickboksen. 'Ik vind dit heel erg fijn, omdat ik me zo voel als de andere kinderen. Je voelt je toch anders, als je de enige bent zonder laptop.'

'Praten over geld blijft heel erg belangrijk', vindt wethouder Werk en inkomen Jan Willem Schuurman. 'De Week van het Geld is hier een mooie aanleiding voor, zeker omdat de landelijke week zich richt op scholen en kinderen. Daarom vind ik de podcast van Alaa zo bijzonder. Zij is 13 jaar en kan dankzij het Kindpakket gewoon meedoen op school. Ik vind het knap van haar hoe zij daarover praat.'

In de 4-delige podcastserie komen naast wethouder Schuurman en Alaa ook Yolande (coördinator Stichting Leergeld) en Claudia (vrijwilliger bij de Postkamer) aan het woord. De 1e podcast staat hieronder, de andere worden tijdens de Week van het Geld toegevoegd.

Het Kindpakket, Tegemoetkomingen voor minima gezinnen, De Podcast! Welzijn Zuidplas en CJG Zuidplas

Podcast wethouder Jan Willem Schuurman

In deze podcast interviewen we Jan Willem Schuurman, wethouder Werk en inkomen bij de gemeente Zuidplas. Hij vertelt over de voorzieningen van de gemeente. Hij legt uit waar je terecht kunt met vragen en voor hulp. Aan bod komen onder andere de regelingen Bijdrage schoolgaande kinderen en het Kindpakket. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van de gemeente Zuidplas.

Luister naar de podcast.

Uitgeschreven tekst van de podcast.

Podcast Alaa

In deze podcast interviewen we Alaa. Zij is een jongedame van 13 jaar en maakt gebruik van verschillende voorzieningen uit het Kindpakket zoals het Jeugdfonds Sport& Cultuur. Zij vertelt waarom zij hier gebruik van maakt en wat dit voor haar betekent. Meer informatie over het Kindpakket kun je vinden op de website van de gemeente Zuidplas.

Luister naar de podcast.

Uitgeschreven tekst van de podcast.

Een filmpje met het interview van deze podcast is te bekijken op Youtube.

Podcast Yolande, Stichting Leergeld

In deze podcast interviewen we Yolande Holleboom. Zij is coördinator bij Stichting Leergeld Hollandsche IJssel. Zij vertelt waarvoor je terecht kunt bij Stichting Leergeld. En wanneer en hoe je een aanvraag kunt doen. Meer informatie kun je vinden op de website van de gemeente Zuidplas.

Luister naar de podcast.

Uitgeschreven tekst van de podcast.

Podcast Claudia, vrijwilliger bij de Postkamer

In deze podcast interviewen we Claudia. Zij is vrijwilliger bij de Postkamer van Welzijn Zuidplas. Zij vertelt waarvoor je terecht kunt bij de Postkamer, en wat zij voor jou kan betekenen. Ze doet aanvragen voor bijstandsuitkeringen en helpt je om toeslagen aan te vragen. Meer informatie kun je vinden op de website van de gemeente Zuidplas.

Luister naar de podcast.

Uitgeschreven tekst van de podcast.

Uitgelicht